Следвайте Гласове в ТелеграмРазликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вече е 10%. 

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРазликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вече е 10%. 
Коментари Харесай

Галъп: Разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вече е 10%, ДПС и Възраждане само на 1% зад ПП-ДБ

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Разликата сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ към този момент е 10%.  Движение за права и свободи и " Възраждане " - единствено на 1% зад ПП-ДБ. Данните са от сондаж на „ Галъп интернешънъл болкан “, изработен за Българската национална телевизия. Сондажът не е прогноза за избирателен резултат, а е моментна фотография на настройките в миналите неотдавна в България празници.

Ако изборите за Народното събрание бяха при започване на месец май, в подадените за партии и обединения гласове дяловете биха били следните:

ГЕРБ-СДС биха взели 26,5% от гласовете,

ПП-ДБ – 16,4%,

Движение за права и свободи – 15,4%,

„ Възраждане “ – 15,1%,

Българска социалистическа партия – 8,4%,

Има Такъв Народ – 4,7%. 

Сред останалите е прекомерно рано за замервания, само че даже на този стадий проличава комфортна стартова позиция за листата към Ваня Григорова с 2,5%, „ Синя България “ са на този стадий с 1,5%, а Вътрешна македонска революционна организация с 1,1% ще е очевидно в борбата за %. 

Тепърва ще се обяснява подредбата на другите по-малки, в този момент създаващи се или в този момент утвърждаващи се партии и обединения, които към този момент са с по-нисък резултат под %.

Данните разрешават на този стадий да бъдат видяни, без да се подреждат, обединения като „ Български напредък “, „ Левицата “, „ Величие “, „ Зелено придвижване “, обединения като тези на Васил Божков, Радостин Василев, Иван Гешев и други.

Спецификата на политическата обстановка у нас разрешава много неочаквани развития или пък скрити в анкетната обстановка вотове, чиято големина ще се знае едвам в края на акцията. Но като начало това се отразява в известно общо набъбване на групата на обединенията с релативно по-ниска поддръжка.    

По отношение на изборите за Европейския парламент евентуалните дялове на подадените за партии, обединения и претенденти гласове, закономерно за сходна обстановка, наподобяват сходно с тези за Народно събрание, само че към този момент се открояват и някои специфики. ГЕРБ-СДС биха взели 26,4% от гласовете, ПП-ДБ – 17,5%, Движение за права и свободи – 14,9%, „ Възраждане “ – 14,7%, Българска социалистическа партия – 8,2%, Има Такъв Народ – 4,5%, „ Солидарна България “ – с 2,2%, „ Синя България “ – 1,4%, Вътрешна македонска революционна организация – 1,3% и други в битката за % към този миг.

Към началото на месец май сигурността на гласоподаване на 9 юни за Народното събрание по декларациите на респондентите е 39,4%. От всички гласуващи 3,6% оповестяват, че ще гласоподават с „ Не поддържам никого “. За европейските избори декларативната интензивност е предстоящо по-ниска – 37,5% – само че занапред ще се разбере дали и до каква степен гласуването на национални избори ще увлече и гласоподаване на европейските, а разликата в изборните описи ще внесе спомагателни нюанси. 3,2% заявяват твърдо желание за гласоподаване с „ Не поддържам никого “ в изборите за български представители за Европейския парламент.

Данните са от сондаж на „ Галъп интернешънъл болкан “, изработен за Българската национална телевизия. Той обгръща 808 пълнолетни българи в представителна извадка и е извършен посредством изявление „ лице в лице “ с таблети сред 22 април и 2 май. Сондажът не е прогноза за избирателен резултат, а е моментна фотография към миналите неотдавна в България празници.

Изследването е извършено за Българска национална телевизия сред 22 април и 2 май 2024 година измежду 808 души по метода „ лице в лице “ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души.

Инфо: Българска национална телевизия

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР